BSD BS223R Striker brushless

Rating:
100%
  • 1/10 Monster Truck
  • Borstlöst, fuktskyddat motorsystem
  • Kraftigt chassi i metall
2690,-
Tilgjengelighet: På lager
Delenr
842612
Paket pris batteri + laddare + laddpåse
=
Lagre 76,-
3121,-

A new legend is born – BSD Striker

 

BSD Striker Brushless

BSD Striker är vår nya Radiostyrda monstertruck för år 2023 och är exklusivt framtagen för Hobbex av BSD Racing. Vår målsättning med BSD Striker var att ta fram en radiostyrdbil som kan ge samma prestanda, körglädje och kvalité som de dyrare märkena fast till en bråkdel av priset. Tack vare vårt 13 år långa samarbete med BSD förstod de vad vi vill ha och satte sina tekniker i arbetet, resultatet blev över förväntan och namnet Striker kändes mer än passande. BSD Striker är en radiostyrd bil som har en väldigt fin balans och väghållning, den borstlösa motorn gör RC bilen till ett riktigt monster och denna radiostyrda bil är för den som vill ha det bästa direkt.

 

Allt börjar med ett bra chassi

 

Starkt metallchassit som består av formpressad högkvalitets aluminium som ger låg vikt men en väldigt stark konstruktion. Detta ger en stark bas för RC bilen som gör att man inte behöver oroa sig för avbrutna fram och bakvagnar. Blåeloxeringen gör att chassit står emot fukt och korrosion. Striker är precis som BSD Racings tidigare RC bilar riktigt rejäl! Radiostyrda bilen mäter hela 49cm på längden och 33cm på bredden så man får den riktiga 1/10 skala känslan när BSD Striker tar sig fram. Jämför man storleken mot andra 1/10 modeller, så inser man snabbt hur mycket större BSD Striker är.

Metalldelar

 

Vissa delar ska inte var i plast när man kommer upp radiostyrda bilar med prestanda som BSD Striker. Delar som chassi, drivaxlar, differentialdrev och pinjong är redan i metall på BSD Striker. På alla ställen i bilen där det krävs lager har man valt att sätta riktiga kullager i metall för minimalt underhåll och en lång livslängd. BSD Striker Brushless har dessutom kraftigare och stryktåligare drev i sina differentialer som gör att bilen klarar den kraftiga borstlösa motorns effekt.

 

Sa någon Stötdämpare?

 

Det första man ska göra om man köper en BSD Striker är att känna på stötdämparna, det är nämligen en känsla som inte kan beskrivas med ord. De kraftiga oljefyllda stötdämparna måste bara upplevas. ”Less is more” så vi gjorde dom svarta för att ge en diskret look. Stötdämparna är justerbara och kan trimmas in för att passa underlaget och ens körstil perfekt.

Rejäla plastdelar

 

BSD Striker är inte bara utrustad med metall och aluminiumdelar, bilen har plastdelar där plastdelar passar som bäst så som bärarmar, stötdämpartorn och karossfästen. Plast är både billigare, lättare och har bättre flex än metall.

Det vanligaste felet när hastighetsmätaren visar 35 km/h och trädet hoppar ut på vägen är att stötfångaren eller bärarmar tar en rejäl smäll. Om det skulle gå så illa att något går sönder så är det ingen fara, vi har fullt reservdelssortiment till BSD Striker!

Elektroniken

 

Elektroniken i bilen sitter väl kapslad och ger ett bra fuktskydd för de känsligare komponenterna, detta gör att RC bilen även fungerar att köra i snö, slask och vattenpölar. Den radiostyrda handkontrollen och mottagaren är från det välkända varumärket Flysky. Styrningen av den borstlösa motorn får en bra matning med ström från en 50A ESC från Hobbywing, denna är försedd med en XT-60 kontakt till batteriet för inte tappa prestanda. När BSD Striker dundrar fram så krävs det ett rejält servo för att få bilen att svänga, valet föll på ett 9kg metalldrevat servo som är kopplat till en servoräddare som sitter i bilen för att skydda servot lite extra vid dom tillfällerna ett träd skulle hoppa fram framför bilen.

Inte bara däck

 

Vad är en Monstertruck utan rejäla mönstrade däck?! Dom är inte bara svarta och runda dom är också den viktigaste kontaktpunkten med vägen. Vi valde till sist att använda dessa rejält mönstrade däck med en lagom mjuk gummiblandning. Inuti finner man skumgummi för att få den där rätta mjukheten. Däcken sitter monterade på svarta kraftiga fälgar som ska klara tuffare körning.

Vad är skillnaden på BSD Striker brushed och BSD Striker Brushless?

 

Brushless fördelar:

  • Körs med Li-Po batteri.
  • Kraftig borstlös motor.
  • Borstlöst fartreglage 50A (ESC).
  • XT60-kontakt till batteriet för stabilare och bättre strömöverföring.
  • Kraftigare metall i dreven som sitter i differentialen.
  • Kan komma upp i en hastighet på 50 km/h.


Kan det bli bättre än så här?

Det kan faktiskt bli bättre än så här, vill man ha en ännu bättre bil så finns värstingen BSD Rampage XTE med borstlös motor, BSD Rampage är en ännu större bil i skalan 1/10-XL och kan komma upp i en toppfart på 70 km/H. Läs mer om BSD Rampage här: BSD Rampage XTE brushless.

Reservdelar

 
Hobbex tillhanda som vanligt alla reservdelar för att ert BSD Striker köp ska bli ett långt och problemfritt ägande. Ett bevis på detta är att många av våra gamla bilar fortfarande används decennier senare. Reservdelar till BSD Striker hittar ni bland annat under tabben "Reservdelar" här på produktsidan.

 

Vad behövs för att komma igång?

 

BSD Striker levereras utan batteri och laddare. Vi rekommenderar att man köper minst 2st MODR batteri för att få en så lång körupplevelse som möjligt. BSD Striker Brushless ska ha ett 2S Litium batteri (LIPO). Batteriutrymmet i bilen mäter: 140 x 47 x 28mm så det finns många valmöjligheter att hitta, tänk på att använda ett 2s 7,4V Li-Po, där ni själva kan välja fritt på mAh. Ju högre mAh ju längre blir körtiden, vi rekommenderar att man använder någonstans mellan 3300-6000mAh. Glöm inte vår laddpåse eller en laddbox från Bat-Safe för extra säkerhet!. Under tabben "Batterier och laddare" hittar du allt som passar till BSD Striker brushless.
Högst upp hittar du ett toppen paket där du får med batteri, laddare och laddpåse!

OBS! Elektroniken i denna radiostyrda bil är inte anpassad för 3S och detta betyder att man riskerar att skada ESC om man kör en längre tid med ett 3S batteri.

Specifikationer

Mer informasjon
Levereras som Ready-to-run (RTR)
Egnet for Erfaren
Skala 1/10
Størrelse (LxBxH) (mm) 490x330x190
Modell Monster Truck
Driftsett El
Drivning 4WD
Toppfart (km/t) 50
Justerbar hastighet Nei
Motor Børsteløs
Motorstørrelse 3650
ESC 50A Brushless
Steering servo 9kg metal gear
Lader Ikke inkludert
Batteri Medföljer ej
Batterimål (LxBxH) (mm) 140x47x28
Batterikontakt XT60
Batteri for kontrollen Ikke inkludert (4xAA)
Varemerke BSD Racing
Varemerke delenr BS223R
Skriv din egen produktanmeldelse
Du omtaler:BSD BS223R Striker brushless
Din vurdering:

Här hittar du passande tillbehör till denna modell

Här hittar du passande batterier och/eller laddare till denna modell